Losse activiteiten

VERWACHT

19 juli: 15.00 – 16.00 uur Vakantie-vrijdagmiddagborrel met een kleine vakantie-liedjes-karaoke.

19 juli: 11.00 – 12.00 uur Vakantie-koffie. Op de laatste dag voor dat Ons Raadhuis twee weken sluit vanwege de vakantie is er voor iedereen die wil koffie met iets lekkers erbij.

GEWEEST

18 juli: Film Alleman van Bert Haanstra gepresenteerd door Jan Willem Schoutsen. In ‘Alleman’ geeft Bert Haanstra op zijn eigen onnavolgbare manier een beeld van Nederland en de Nederlanders. Voor een deel met behulp van de verborgen camera observeert hij mensen in de meest uiteenlopende situaties. Zo laat hij het ongewone in het gewone en het gewone in het ongewone zien. Een film waar we lekker de vakantie mee ingaan. Donderdag 18 juli, 14.00 – 15.30 uur, kosten 1 strip (3,30 euro).

17 juli: Film Pranzo di Ferragosta van Gianni di Gregorio. Deze film wordt gepresenteerd door Ria Soerink, koordirigente van projectkoor Soeria Canta van Ons Raadhuis. Ria wil drie Italiaans tragi-komedies laten zien, drie van haar favoriete films, en daar is dit de eerste van.
De film speelt zich af in Rome, het Trastevere district; 14 en 15 augustus staan in Italië in het teken van Ferragosto, nationale feestdagen waarin iedereen doorgaans lekker de drukke stad uittrekt. Zo niet Gianni, die blut thuis zit bij zijn oudere moeder. Zijn huisbaas vraagt hem voor een paar honderd euro ook op diens moeder te passen en zo zit Gianni met twee oude vrouwen in huis. Als klap op de vuurpijl moet hij ook nog onderdak bieden aan de moeder van zijn huisarts. Het is voor hem een fulltime baan de dames tevreden te stellen en te verzorgen. woensdag 17 juli 14.00 – 15.30 uur 1 strip (3,30 euro).

12 juli: Vrijdagmiddagborrel
Een Franse borrel met Gerda Reijnders op trekharmonica.

11 juli: Fotopresentatie door deelnemer Theo van Heertum over zijn fietsvakanties in Nederland, Frankrijk, Duitsland, naar Rome en naar Santiago de Compostella. De foto’s worden gepresenteerd op het grote scherm.

3 en 10 juli: Workshop Intuïtief beeldhouwen
José Busch geeft een tweedelige workshop ‘Intuïtief beeldhouwen’. Iedere deelnemer krijgt een makkelijk te bewerken zachte steen, waarna er na polijsten een prachtig beeldje ontstaat. Het gaat om raspen en vijlen, niet om hakken of bikken. Dus mensen met pols- of handklachten kunnen ook meedoen. Deelname kost 2 strippen (6,60 euro).

5 juli: Open podium
Voor iedereen die spontaan iets voor wil lezen of voor wil dragen.
Deze keer met een optreden van de Line-dance ladies en een kort optreden van Sol-la-si-do.

5 juli: Klankbordbijeenkomst: Ons Raadhuis; de stand van zaken
Op vrijdag 5 juli is de eerste klankbordbijeenkomst voor iedereen die zich betrokken voelt bij Ons Raadhuis en een bijdrage wil leveren aan de verdere ontwikkeling. Op de klankbordbijeenkomsten kunnen bestuursleden of de leiding vragen en plannen voorleggen en bespreken, zodat we er voor kunnen zorgen dat Ons Raadhuis de goede kant op blijft ontwikkelen. Ester Bertholet, de initiatiefnemer van Ons Raadhuis, en Tera Stuut, de penningmeester van het bestuur, geven een presentatie. Iedereen die betrokken is bij Ons Raadhuis, is van harte welkom. Deelname is gratis.

4 juli: Een fotozaak in Velp
Deze middag vertelt Jan Willem Schouten over hoe het was om een fotowinkel in Velp te hebben. Hij had jarenlang een fotozaak op de Hoofdstraat. Hij geeft een bloemlezing over de tijd dat hij de zaak runde en over alle ontwikkelingen die er plaatsvonden.

1 juli: Warme lunch
Vandaag een warme lunch klaargemaakt door de koks Irene en Sinajda Bognar. Gerecht: Tagliatela met stukjes zalm en pestoroomsaus.

27 juni: Sjoelen
Een sjoelcompetitie onder leiding van Ada Madern.

26 juni: Workshop Bloemschikken
De workshop wordt gegeven door Nadwa Najar. Haar specialiteit is ikebana ofwel Japans bloemschikken. Maar zij kan ook ‘westers’ bloemschikken. Deze woensdag wordt er dan ook een ‘gewoon’ geschikt. Het thema is ‘zomer’.

21 juni: Vrijdagmiddagborrel met muziek
Deze middag is er muziek van het duo Groovendo met onvervalste latin-klanken. En het zijn niet de minste muzikanten die voor deze muziek zorgen. Peter van Marle is docent latin aan het conservatorium van Brussel en Hananja is een veelgevraagde latin-bassiste. Ze noemen het ‘zwoele muziek op zijn Cubaans’ en in de stijlen calypso, son, salsa, mambo en chachacha.

20 juni: De film van Ton
Deze middag wordt de film ‘Cave of the yellow dog’ vertoond. Deze film speelt zich af in de schitterende weidsheid van het Mongoolse landschap. Hier leeft een nomadenfamilie met zijn kudde schapen. De film draait om de oudste dochter Nansal en haar hond Zochor. Nederlands ondertiteld.

20 juni: Bijeenkomst voor mantelzorgers
Eerste bijeenkomst van de serie ‘Balans behouden tussen inspanning en ontspanning’ door Marga Zoethout.

13 juni: Lezing ‘Lang zal ze leven’
De lezing ‘Lang zal ze leven’ door Claske Helders – van der Veer.
Oude mensen zijn bibliotheken vol verhalen en Claske Helders heeft in drie jaar tijd de levensverhalen van zestoen vrouwen van 90+ opgeschreven aan de hand van hun herinneringen. Vrouwen uit allelagen van de bevolking en uit verschillende provincies. Elk verhaal is anders, van het luxe leven van een barones tot het eenvoudige bestaan van een slagersdochter.

12 juni: Lezing over ‘Passend lezen’
Kerst van der Veen is werkzaam bij de Bibliotheek Veluwezoom als collectiebouwer. Een van de collecties waar hij zorg voor draagt is die voor het materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor mensen die met aanpassingen lezen. De bibliotheek heeft veel in de aanbieding, meer dan de meesten weten. Om het materiaal voor Passend Lezen  van de bibliotheek te kunnen vinden en aanvragen is het wel nodig met een computer te kunnen werken. Kerst zal dat laten zien, waar je dat op de site van de bibliotheek kunt zoeken en vinden. Deze lezing is ook interessant voor mensen die weer mensen kennen die leesproblemen hebben. Of voor mensen die anderen willen helpen bij deze digitale zoektocht.