Overzicht activiteiten

Op Ons Raadhuis zijn vele activiteiten.
Hieronder een opsomming in willekeurige volgorde van de activiteiten in het najaar van 2017:

Yoga
Tai Chi
Cursussen voor de iPad en Smartphone
Gespreksgroepen
Meditatie
Ballet
Ki
Bewegen maar
Creatief kleuren
Samen zingen
Boetseren
Handwerken
Voorlezen
Porselein schilderen
Wandelen
Schaken
Samen lunchen

Daarnaast zijn er vele incidentele activiteiten zoals lezingen, workshops, cursussen, enz., die gedurende korte tijd of soms slechts eenmalig plaats vinden.
Vele daarvan vindt u als u klikt op de agendapagina.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de activiteiten die met een vaste regelmaat plaats vinden in Ons Raadhuis.

Soms is de pagina niet volledig. Er komen regelmatig activiteiten bij. In dat geval wordt de pagina wel zo snel mogelijk bijgewerkt.
Het juiste tijdstip van de activiteit vindt u altijd in de agenda.
Hebt u interesse meldt u dan aan via de contactpagina of of loop gewoon eens binnen.
Ook als u een idee hebt voor een mogelijke nieuwe activiteit.
Kosten per keer per activiteit 2,50 euro zie ook tarieven

Atelier

Elke maandag is er van 13.30 – 15.00 uur Atelier in de Mariazaal. Dat betekent dat er ruimte is voor verschillende kunstzinnige dan wel ambachtelijke activiteiten waar we iedereen die dat kan leiden of geven van harte voor willen uitnodigen. Denk aan sieraden maken, strofiguren maken, quilten, vogelvoederbakjes maken ….
Momenteel bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan Schilderen, Creatief kleuren, Patchwork en borduren.

Klik ook eens op deze drie foto’s

***

Bewegen

Een uurtje bewegen samen met de enthousiaste fysiotherapeut ,Willem Ouwehand, met veel ervaring. Oefeningen met ruime aandacht voor beweeglijkheid, balans en behendigheid.
Een ieder doet mee op zijn eigen niveau. Zitten, staan, lopen, praten en lachen wisselen elkaar af.

02bewegen11 (1)

 

************

 

Boetseren

Thea Verhoef geeft leiding aan deze activiteit.
Al het materiaal is aanwezig in Ons Raadhuis: klei, draaitafeltje en bewerkingshulpmiddelen voor het boetseren. En u kunt tijdens het boetseren lekker genieten van een kopje koffie of thee met iets er bij.

***

terug

Breien, Quilten en Borduren

‘Snel handschoenen zonder vingers breien.

Op maandag is er van 13.30 tot 15.00 uur Atelier in het Raadhuis. Je kunt er Creatief Kleuren onder begeleiding van Angelique Krijnen. Maar je kunt ook quilten (patchwork) en dan word je geholpen door Anneke Schouwink. Maar Anneke wil ook graag helpen met sokken breien. En ze heeft een hele snelle methode ontwikkeld voor het breien van wanten zonder vingers. Nettie Marsen is er ook, die borduurt. En zij kan je helpen om een borduurwerk te kiezen, op te zetten en uit te voeren.

Kom eens langs om te kijken of het wat voor je is. Je kunt in elke geval een kopje koffie of thee drinken.’

***

Collages maken

In februari 2017, is deze activiteit gestopt.

***

terug

Creatief Kleuren

Op maandagmiddag 14 november is Ons Raadhuis Velp met Creatief kleuren gestart. Angelique Krijnen begeleidt dit kleuren. Haar doel is om te leren al kleurend te mengen. Het Raadhuis zorgt voor kleurpotloden maar u kunt ze ook zelf meenemen. Zorg er wel voor dat het een lijn is van hoge pigment-kleurpotloden. Merken als Caran D’Ache, Bruynzeel en Stabilo hebben dat.

Hetzelfde geldt voor de kleurplaten: ze zijn aanwezig in Ons Raadhuis maar u kunt ook een eigen boek meenemen.

Het kleuren is elke maandag van 13.30 – 15.00 uur. Ons Raadhuis zorgt voor koffie of thee en iets lekkers erbij.

05nankleurt

***

Gespreksgroep

Momenteel, november 2017, is er een gespreksgroep onder leiding van Alphons Ensink. Het thema van deze gespreksgroep is dementie en mantelzorgen. Alphons is maatschappelijk werker bij praktijk ouderengeneeskunde Bertholet te Velp. Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding, supervisie en training in de ouderenzorg.
De gespreksgroep is eens per 14 dagen, op maandag om 13.30 uur. Op de eerste bijeenkomst staat het kennismaken centraal. En worden de spelregels afgesproken.

Als u belangstelling heeft om deel te nemen aan een volgende gespreksgroep kunt u zich opgeven bij Ons Raadhuis. Via de vaste telefoon 026-8449140 of via een mailtje naar info@onsraadhuis.com. Kijk vooraf regelmatig op de nieuwspagina en/of in de agenda.

***

terug

Gespreksgroep voor mantelzorgers

Op 28 oktober 2016 is deze groep onder leiding van Edith Magnin gestart.
Edith Magnin is casemanager bij Innoforte. Ze heeft jarenlange ervaring bij het begeleiden van ouderen en hun mantelzorgers. Ze heeft ook al veel gespreksgroepen voor mantelzorgers begeleid. Vandaar dat wij haar gevraagd hebben of ze er ook een in Ons Raadhuis wil opzetten en begeleiden. In de eerste bijeenkomst zullen de gespreksthema’s en de spelregels worden vastgesteld.

Deze gespreksgroep is eens in de twee weken op vrijdag van 11.15 tot 12.15 uur.
Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.
Er zijn 8 gesprekken gepland.
Aanmelden zoals hierboven is aangegeven.

***

iPhone en iPad-lessen 

Momenteel, november 2017, zijn er op woensdagmorgen weer iPad en Smartphonelessen.
Kijk op de agendapagina voor de juiste tijden.

***

terug

Ki-training

Deze training wordt geleid door Christiane Bahr en vindt elke maandag plaats van 11.15 tot 12.15 uur.

Wat is Ki-training?
Mensen raken door allerlei redenen uit balans. Tijdens een workshop Ki ervaar je direct hoe je de balans, fysiek én mentaal, op een eenvoudige manier kunt herstellen. Christiane Bahr van Sonrisas focust op de praktische toepassing in het dagelijks leven van de cursisten en geeft individuele tips.
Kleine tests om bijvoorbeeld het verschil te kunnen voelen, dat je lichaam stabieler is als je op een andere manier staat, loopt en opstaat. Dat geeft meer zekerheid zodat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lijf.
Iedereen kan meedoen. Het is een ontspannen en speelse cursus, vol plezier voor mentale en fysieke stabiliteit.

Klik op de volgende link http://www.sonrisas.nl/www/kitraining.html  voor meer informatie.

***

Lezingen

In december 2017 geeft Clim Wijnands een tweetal lezingen over de schilder Peter Paul Rubens. Klik hier.

Op 16 november 2017 kunt u gaan luisteren naar een lezing over Maarten Luther. Klik hier.
Deze lezing wordt gegeven door pastor Janneke Bron.

***

Meditatie

Elke donderdagmorgen kunt u meedoen. Klik op de agenda voor de tijden.

Klik voor meer informatie op Meditatie door Jolanda Stellingwerff

***

Muziek

Tina Bordeau speelt prachtig gitaar en houdt van zingen. Zij zorgt voor een paar nummers en liedjes die we met elkaar zingen.
Lekker recreatief zingen want zingen is gezond. Dinsdag 13.30 uur.

Hieronder meerdere foto’s muziek maken. Klikken!

20170630 155929
« 1 van 12 »

***

terug

Schaken

Dinsdag om 14.00 uur.
Hier moet je je van te voren voor opgeven. Bij oneven aantal aanmeldingen kunnen wij via de Velper Schaakvereniging een tegenstander regelen.
Graag melden op info@onsraadhuis.com of bellen naar 026-8449140

***

Schilderen

Katja de Soeten is een Arnhemse schilderes en ze geeft wekelijks les in Ons Raadhuis.
Al het materiaal is aanwezig in Ons Raadhuis: papier, palet, verf, kwasten, waterpotten en ezels (tafel- en staande ezels) voor de schilders. een doek moet u zelf meenemen. Tijdens het verven kunt u lekker genieten van een kopje koffie of thee met iets er bij.

voor 't eerst schilderen1

 

Kijk ook eens op de eigen website van de kunstenares.

***

Tai Chi

Deze Tai Chi lessen zijn op en naast de stoel. Er worden langzame bewegingsoefeningen uitgevoerd en het zorgvuldig activeren van het lichaam staat centraal.
Tijdens de lessen staat er inspirerende sfeervolle muziek op. De lessen worden gegeven door Jolanda Stellingwerff op donderdag van 10 tot 11 uur.

***

terug

Voorlezen

Trilogie van een beginnend schrijverschap van Patrick Modeano wordt momenteel, november 2017, voorgelezen in Ons Raadhuis door team Jansen & De Feijter.

Met een dampend bakje koffie of thee met iets lekkers erbij samen luisteren naar literair werk terwijl buiten herfststormen en regens regeren.

Als u een keer overslaat wordt u aan het begin bijgepraat over wat u de eerdere voorleesbeurt gemist heeft.

Altijd op vrijdagmiddag. Kijk even op de agendapagina.

Als u niet zelfstandig kunt komen kunt u contact met ons opnemen. (026 – 8449140 op ma, di en vr of via mail info@onsraadhuis.com). Cees de Leng is vrijwilliger bij Ons Raadhuis en hij wil mensen ophalen van huis en weer thuisbrengen speciaal voor dit voorlezen. U kunt natuurlijk ook de Plusbus (laten) regelen http://plusbusrhedenrozendaal.nl/.

***

Vrijdagmiddagborrel

Op vrijdag vanaf 15.00 uur is er altijd een gezellige bijeenkomst.
Soms met muziek.

Gezellig met elkaar

***

terug

Wandelgroep

Elke dinsdag 14.45 – 15.30 uur

Ons Raadhuis werkt samen met andere organisaties, een daarvan is Stichting Welleven. Welleven brengt senioren met elkaar in contact met een beveiligd en eenvoudig te bedienen softwareprogramma op tablets. Behalve dat deze mensen elkaar op deze manier steunen en helpen is het de bedoeling elkaar ook echt te ontmoeten. Er is al een wandelgroep uit voortgekomen.
Op 6 september is deze groep weer van start gegaan. Om 14.45 uur vertrekt de groep vanuit Ons Raadhuis voor een wandeling van ongeveer drie kilometer. Na afloop sluiten de wandelaars aan bij de borrel in Ons Raadhuis. Die borrel die overigens open staat voor iedereen die eens in OnsRaadhuis wil komen.
Als u interesse heeft voor deze wandelgroep kunt u eens komen en meewandelen. De groep loopt in drie kwartier ongeveer 3 km. Als dat lukt met of zonder hulpmiddel bent u van harte welkom.

Wilt u meer weten over het tablet-project van Welleven? Neem dan contact op met Jacqueline van Baars, projectleider van Welleven, jacqueline@welleven.nu, 026-3619808

***

Yoga

Bij deze yogales hoef je niet op de grond te zitten of te liggen. De les is op en naast de stoel. En er wordt volledig rekening gehouden met beperkingen. Aandacht en adem zijn belangrijk in deze lessen.
De docente, Irene Bosnak, heeft 40 jaar ervaring en geeft deze lessen op maandag- en vrijdagmorgen van 9 tot 10 uur.

***