Film in Ons Raadhuis

Film in Ons Raadhuis door Ton Langelaan

‘Touching the Void’  van Kevin Mc Donald

Donderdag 13 december  2018   14.00 – 15.30 uur

Ton Langelaan heeft ‘Touching the void’ voor ons uitgekozen. Doe een warm vest aan en neem een sjaal of das mee. Want deze koude film speelt zich af op de toppen van de besneeuwde en ijzige toppen van de Andes in Peru.

Touching the Void is een documentaire gebaseerd op de succesroman Touching the Void van Joe Simpson. Deze bergfilm gaat over een waargebeurd klimdrama in de Cordillera Huayhuash in de Andes van Peru. Joe Simpson kampeert met klimpartner Simon Yates aan de voet van de Siula Grande, een 6356 meter hoge bergtop midden in de Cordillera Huayhuash. Als doel hebben ze de uiterst moeilijke westwand van de berg uitgekozen. Na verscheidene dagen lukt het hen om de top te bereiken. Tijdens de afdaling slaat het noodlot toe: net onder de top valt Simpson enkele meters en verbrijzelt zijn knie. Zijn klimpartner Simon Yates probeert hem aanvankelijk van de berg te laten zakken, maar bij deze poging stort Joe de diepte in. Hij wordt voor dood achtergelaten.

De film combineert documentaire-materiaal met interviews met de echte klimmers. En dat leidt tot een zeer realistische constructie van het drama met hoofdrolspelers die het gelukkig overleven.   

De kosten zijn 1 strip (3 euro).