Nieuwsbrief no. 2

Februari 2018
Dit is de tweede nieuwsbrief van Ons Raadhuis. Hiermee houden wij jullie op de hoogte van ontwikkelingen en zaken die we niet in de weekprogramma’s kwijt kunnen.
**
Lezingen en concerten

Donderdag 22 februari van 14.00 tot 15.30 uur start een serie lezingen en concerten die doorloopt tot halverwege juli. De eerste lezing is van Rolf van Hasselt: ‘Hoe vogels mensen leren vliegen’. Een boeiende uiteenzetting over de techniek van het vliegen.
Op 1 en 8 maart geeft Clim Wijnands twee lezingen over Paul Gauguin.

Er volgen nog lezingen door diëtiste Linda Brouwer, fysiotherapeut Frans van den Bouwhuijsen, imker Arthur Ohm en specialist oudergeneeskunde Esther Bertholet en haar collega’s.
Voor data en tijden zie de flyers en de weekprogramma’s.

Ons Raadhuis gesloten
Dit jaar sluiten we vier weken. Onder andere zodat Thea en Irma hun vakantiedagen kunnen opnemen.

Ons Raadhuis is dicht op:

  • Maandag 2 april tweede paasdag
  • De WEEK van 23 t/m 27 april (27 april zijn we al dicht vanwege Koningsdag).
  • Donderdag 10 mei Hemelvaart en vrijdag 11 mei
  • Maandag 21 mei 2e pinksterdag
  • Zomervakantie TWEE WEKEN: maandag 23 juli tot en met 3 augustus
  • KerstWEEK maandag 24 december tot en met dinsdag 1 januari

 

Ikebana

Nadwa Najar is een in Amerika en Japan opgeleide Ikebana-specialiste. Zij beheerst vooral het Ohara Ikebana. Zij geeft vier keer Ikebanales op de woensdagen 4 april, 2 en 30 mei en 27 juni van 10.30 – 12.30 uur. De kosten zijn 3 strippen per keer. Nadwa zorgt voor de bloemen, je moet zelf een schaal of vaas en oase meenemen. Voor elke les komt een aparte flyer te hangen waar je je kunt opgeven. Voor meer informatie over Nadwa zie: www.flowerme.nl.

Cursus sjabloneren
Op de donderdagen 15, 22 en 29 maart van 14.00 tot 16.00 uur geeft kunstschilder Marcel Reijerman een workshop bloempatronen maken met sjablonen. Hij heeft 30 jaar ervaring met het geven van schilder- en tekenlessen aan beginners en gevorderden en is daarnaast zelfstandig beeldend kunstenaar. In deze workshop wordt er gewerkt met ecoline, kwasten, rollers, sjablonen, plantespuit en af en toe een föhn. Er komt een aparte flyer te hangen voor de aanmelding. De kosten zijn twee strippen per les.

Gespreksgroep
In maart start Alphons Ensink met een gespreksgroep. In deze serie van zeven gesprekken gaat het over zaken die typisch zijn voor het ouder worden en die er voor zorgen dat oud zijn lastig en moeilijk is. Zoals verlieservaring, schuldgevoel, er alleen voor staan, loslaten van wat eens zo vertrouwd was, mantelzorgen, het niet herkennen en begrijpen van het gedrag van uw partner, of geclaimd worden door vriend, vriendin of buurvrouw. De data staan nog niet vast, maar de eerste bijeenkomst is naar verwachting begin maart. Alphons is maatschappelijk werker bij praktijk ouderengeneeskunde Bertholet te Velp. Hij heeft jarenlange ervaring met begeleiding en training in de ouderenzorg.

Burgemeester Carol van Eert komt op bezoek
Op vrijdag 16 maart komt onze nieuwe burgemeester op uitnodiging van Ester Bertholet van de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet een kijkje nemen in Ons Raadhuis. Het bezoek start om 11 uur en de burgemeester en wethouder Constans Pos lunchen met ons mee. Hoe het programma er precies uit komt te zien volgt later.

Tien weken schilderen begeleid door Katja de Soeten
Katja de Soeten gaat weer schilderen begeleiden. Op maandag 26 maart van 13.30 tot 15.00 uur is de eerste les. In dit blok van tien weken staat de techniek aquarelleren centraal en is schilder Paul Gauguin een inspiratiebron. Deelnemers die met een andere techniek of een ander onderwerp aan het werk willen, zijn ook welkom. De kosten per les zijn twee strippen. Voor meer informatie over Katja zie www.katjadesoeten.nl.

Start leeskring
Als er voldoende belangstelling voor is, gaat er binnenkort een leeskring van start. Marjolein Raaijmakers organiseert op donderdagmiddag deze bijeenkomsten, die o.a. zullen bestaan uit boekbesprekingen en discussies over de boeken.
Meer informatie, klik op deze regel.

Vrijwilligers gezocht
Sinds kort hangt er een oproep op het raam voor vrijwilligers. Wat hebben we onder andere nodig:

  • een vrijwilliger technische dienst
  • vrijwilligers die op onze LED-TV films willen draaien of programma’s willen presenteren
  • vrijwilligers die een uurtje plaatjes willen komen draaien en vrijwilligers voor de opzet en uitvoering van speciale evenementen zoals kledingruilbeursje, kerstverkoop en ruilmarkt

De volledige opsomming hangt op het aankondigingenbord in de hal. Mensen kunnen ook zelf met een voorstel komen. Dus als je iemand weet die op zoek is naar vrijwilligerswerk, het is altijd de moeite waard om met ons te komen praten.

Wetenschappelijke stage in Ons Raadhuis

Ik ben Annemieke Pepplinkhuizen en studeer geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In december heb ik mijn coschap bij de Praktijk Ouderengeneeskunde Bertholet afgerond. Nu mag ik mijn afstudeeronderzoek bij Ons Raadhuis houden. Met dit onderzoek wil ik de kwaliteit van Ons Raadhuis aantonen. Ik vraag hierbij uw hulp. In maart zal ik een vragenlijst uitdelen en ik hoop dat u deze invult. Als het onderzoek is afgerond, kom ik de resultaten presenteren. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag. U kunt mij mailen: annemiekepep@gmail.com of het persoonlijk vragen.


Twee massagestoelen van de Kohlmanstichting

Om het genieten in Ons Raadhuis naar een nog hoger niveau te brengen stonden er twee (rug) massage-stoelen op ons verlanglijstje. De Kohlmanstichting heeft die aan ons geschonken. Jolanda Stellingwerff zal ons laten zien hoe de stoelen gebruikt moeten worden en hoe er gemasseerd kan worden. We zullen de komende tijd eens kijken hoe en waar we deze stoelen kunnen inzetten. Suggesties zijn welkom. Dus bij deze onze hartelijke dank aan de Kohlmanstichting.

 

Kleurproject met de Arnhorst school
Op de maandagen 14 mei en 28 mei zijn er tijdens de activiteit creatief kleuren van 13.30 – 15.00 uur leerlingen van de basisschool De Arnhorst aanwezig. De school werkt in mei aan een project over cultureel erfgoed. Leerlingen uit groep 5 en 6 komen naar Ons Raadhuis om verhalen te verzamelen over hoe het vroeger was in Velp. Dat gebeurt o.a. aan de hand van het samen inkleuren van oude ansichtkaarten over Velp. Een leuke activiteit voor jong en oud. Deze activiteit is open voor iedereen.

 

Nieuwsbrief

Als u deze nieuwsbrief ook digitaal wilt ontvangen, stuurt u dan een mail naar info@onsraadhuis.com