PR

Persbericht december 2017.

Anders Kijken met Ester Bertholet

‘Voor verandering is meer nodig dan enthousiasme en goede ideeen’

 

In het novembernummer van het blad Significant uitgegeven door het advies- en onderzoeksbureau met dezelfde naam te Barneveld is een artikel verschenen over de gedachten en werkwijze van dokter Ester Bertholet, de initiatiefneemster van Ons Raadhuis, bij de behandeling en zorg voor zieke ouderen. Neem u de moeite dit artikel te lezen.

U vindt het als u klikt op de volgende link: http://www.significant-anderskijken.nl/wp-content/uploads/2017/11/Magazine-significant-versie-def-4.pdf.

Scroll even door naar beneden naar het tweede artikel, na het artikel over Onno Hoes.

 

********************

Het kan het ook zo: Kies zelf een toepasselijke foto en tik de tekst in.
Hieronder een voorbeeld.

************************

De Regiobode bericht op 01-01-1000.

Prijs voor Het Raadhuis Velp.

Sinds maart vorig jaar is in de pastorie aan de Emmastraat in Velp Ons Raadhuis gevestigd, een plek voor mensen die vitaal in het leven willen staan.
Het initiatief is bijzonder en ontving de landelijke Human Included Prijs.

Hedy D’Ancona, onder andere voormalig staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs uit aan Ons Raadhuis te Velp tijdens het festival of Older People in Utrecht.
D’Ancona merkte in haar toespraak op dat de gemeente Rheden zuinig moet zijn op zo’n initiatief, waarna ze de award uitreikte aan de initiatiefnemer van Ons Raadhuis Ester Bertholet, bijgestaan door een aantal bezoekers van Ons Raadhuis. Deze nieuwe prijs belooft vernieuwende welzijnsconcepten die de participatiesamenleving inhoud geven. Ons Raadhuis breng 55-plussers van alle achtergronden samen, die vitaal in het leven willen staan. het combineert een netwerk van zorgprofessionals met de warme betrokkenheid van een huiskamer, waar mensen zelf de regie hebben. De activiteiten bestaan onder andere uit uit gym- en conditieverbetering, Tai-chi, yoga, dansen, koorzang, een muziekgroep, schilderen en boetseren, schaken, bloemschikken en deelnemen aan een lezing of gespreksgroep. Dat alles onder het motto: blijf actief, blijf vitaal en houdt ook als senior zelf de regie over leven en welzijn in eigen hand.
On Raadhuis in Velp is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 9.30 tot 16.30 uur. In de loop van de tijd zal waarschijnlijk daar de woensdag nog bijkomen.

Tot zover het bericht.