Bij de handwerkclub worden op dit moment anti-teek-halsbandjes voor honden geknoopt. Het zijn bandjes van EM-X-keramiekkralen. Dat zijn kralen met een bepaald microbieel stofje erin gebakken dat teken en andere bijtinsecten op afstand schijnt te houden. De ‘gebruikelijke’ tekenbandjes zijn van kunststof en zijn geïmpregneerd met gif. Dus moet je steeds je handen wassen, kinderen en honden met die bandjes goed in de gaten houden, et cetera …..
Deze kralenbandjes zijn van natuurlijk materiaal gemaakt en bevatten geen gifstoffen.
Nettie Marsen, handwerkbegeleider en hondenliefhebber heeft er goede ervaringen mee.

De kralen zijn wit en het band is er in wit, lichtblauw, donkerblauw, paars, rood, hel geel, roze, zacht roze en groen. De bandjes kunnen op bestelling gemaakt worden. De prijs zal variëren van 8.50 tot 12 euro. Als je interesse hebt kun je een bandje bestellen bij Nettie Marsen j.marsenmosterman@chello.nl. Of gewoon langskomen op Ons Raadhuis en de bestelling aan ons doorgeven. Er liggen wat voorbeeld-bandjes in de vitrine.