Afgelopen vrijdag 18 oktober trad het projectkoor Soeria Canta van Ons Raadhuis weer eens op. Het is een koor onder leiding van violiste en dirigente Ria Soerink dat uit acht leden bestaat. Het koor werkt van optreden naar optreden.
Door de variatie aan de programma-onderdelen en de mooie zoete liedjes was dit optreden omgedoopt in een ‘Chipolata-optreden’. Tijdens de pauze was er bij de wijn dan ook een heerlijk chipolata-gebakje.
De samenzang, regelmatig tweestemmig, werd afgewisseld met instrumentale en vocale solo’s, met Rob en Albert die gedichten voordroegen en zelfs met een dansoptreden. Het publiek kon heerlijk meezingen met een aantal nummers zoals ‘O solo mio’, ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’, ‘Moeke er stoat ’n vrijer oan de deur’ en ‘Cockels and mussels’.
Ook al bestaat het koor uit maar acht leden, ze kunnen hun liederen meerstemmig brengen. En de deelnemers hebben in de loop van de tijd solo willen leren zingen. De een na de ander brachten ze een solo, met begeleiding van piano of gitaar. Eén lid koos voor een dwarsfluit-solo.

Dat kan dus ook in Ons Raadhuis. Mensen die willen kunnen dingen ondernemen waar ze nog niet eerder aan toegekomen zijn in hun leven, zoals solo een nummer brengen voor publiek, toneellessen nemen of een presentatie houden

Soeria Canta gaat nu hun Christmas Carol optreden van vrijdagmiddag 20 december 15.00 – 16.30 uur voorbereiden.

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.