Dinsdag 26 november kwamen er drie eerstejaars HAN-studenten Food& Business om een smaaktest te doen met een hangop-product. Voor het project ‘Dairy Development’ van hun opleiding moeten ze een gezond en voedzaam zuivelproduct ontwikkelen voor vitale ouderen en dat dan op smaak onderzoeken. Ze moeten dat onderzoek met minimaal 20 proefpersonen uitvoeren.

Ons Raadhuis levert, als het kan en past, graag een bijdrage aan de opleiding van jonge mensen. Zolang er geen commerciële doelen zijn en deelnemers er vrijwillig aan mee willen werken.

Deze dinsdag is dat goed gelukt. Het minimum-aantal van 20 proef-personen is gehaald. De deelnemers beoordeelden drie verschillende varianten van hangop met twee soorten fruitcompote en granola. Ze beoordelen op uiterlijk, smaak en geur. Ze vonden het leuk om hier aan mee te werken. De deelnemers waren erg enthousiast en hierdoor was het erg gezellig en leuk om te doen.
Het doel van deze smaaktest is om hun uiteindelijke product te kiezen dat ze verder gaan gebruiken in hun project. En wie weet komt dit dan op de markt!

We wensen Joeri, Tijmen, Cheyenne, Anna en Maria een heel mooi cijfer voor dit vak en veel succes verder.