Jongeren ontvangen kaarten van ouderen

Op 5 mei brachten 9 vrijwilligers een bezoek aan de 100 oudste deelnemers van Ons Raadhuis. Ze gingen langs met bevrijdingscake, wat kaarten en natuurlijk een praatje. Ze ontvingen onder andere een kaart die was beschreven door een Arnhemse jongere. Met het antwoord op de vraag; Wat betekent vrijheid voor je? Want deze actie was onderdeel van een jongeren-project van Rijnstad. De organisatie wilde op deze manier met hen stilstaan bij 75 jaar vrede in Nederland.

Door de corona-maatregelen was het niet mogelijk voor de jongeren om direct contact te hebben met ouderen. Daarom kregen de bezochte deelnemers van Ons Raadhuis ook een lege al aan de jongeren geadresseerde kaart die ze terug konden sturen. Het is idee was dat ze op die briefkaart ook antwoord gaven op de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor u?’ De vraag die de jongeren zelf al in hun kaart hadden beantwoord.

40 mensen hebben de moeite genomen deze kaart terug te sturen.
Veel dank daarvoor. De teksten maken grote indruk op de jongeren.