Vanaf half maart zaten we ineens met z’n allen drie maanden thuis. Alle activiteiten van Ons Raadhuis in Velp lagen stil. Dat uit een vervelende periode ook iets moois kan ontstaan, blijkt maar weer. Een echt boek! Gemaakt door de deelnemers van Tijd voor Taal. Eén van de activiteiten van Ons Raadhuis.

De deelnemers van Tijd voor Taal komen normaalgesproken één keer in de twee weken bij elkaar in Ons Raadhuis. Onder leiding van Dia Berends wordt geschreven, gelezen, gepraat en gelachen over taal. Iedereen die geïnteresseerd is in taal kan meedoen. Tijdens de eerste Coronaperiode zaten natuurlijk ook de Tijd voor Talers thuis, maar ook thuis kun je schrijven. En hoe! Van haiku’s tot limericks, van dialogen tot theezakjeslabels. Iedere twee weken weer een nieuw onderwerp om over te schrijven. De bijdragen waren zo goed dat werd besloten om ze uit te brengen in een boekje: Drie maanden thuis.

De prachtige illustraties werden verzorgd door Wytse Noordhof. In het boekje zijn acht ansichtkaarten opgenomen met inspirerende teksten van de hand van de schrijvers.

De officiële uitreiking van het eerste exemplaar van het boekje aan wethouder Gea Hofstede zou aanvankelijk plaatsvinden op woensdag 14 oktober, maar is vanwege corona uitgesteld naar een later tijdstip. Daarna zal het boekje ook pas te koop zijn. We houden u op de hoogte. 

Geïnteresseerd in Tijd voor Taal of één van de andere activiteiten van Ons Raadhuis? Kijk op onsraadhuis.com of kom langs op Nieuwstraat 1 in Velp. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die meer kan vertellen over wat Ons Raadhuis allemaal te bieden heeft.