Ons Raadhuis kwam aan de deur!

Normaalgesproken zouden de voorbereidingen voor de kerstweek bij Ons Raadhuis al in volle gang zijn. Sinds de oprichting van Ons Raadhuis in 2016 is de week voor kerst een week met lunches, optredens en een kerstmarkt.

Dit jaar gaat het anders. Bij alle 250 deelnemers van Ons Raadhuis werd op 10 en 11 december een kerstattentie thuisbezorgd. Op deze manier werden de deelnemers in het zonnetje gezet door 25 geweldige vrijwilligers.

De deelnemers ontvingen een tasje met lekkernijen, met een envelop met twee ansichtkaarten, een parel-engeltje en de kerstnieuwsbrief.

Sommige deelnemers voelden zich wat opgelaten over het feit dat we langs de deur kwamen met een attentie omdat ze al zo lang niet in Ons Raadhuis zijn geweest. Maar we snappen het als mensen voorlopig niet meer komen en wachten tot de corona-crisis voorbij is. Met dit bezoek aan de deur willen we laten weten dat we dat begrijpen maar aan iedereen denken.
En hopen alle mensen weer te mogen verwelkomen als de corona-dreiging
de wereld uit is.

Ietje Sans heeft met een groep vrijwilligers, de Raadhuis-Angels, dagen gewerkt aan de kerstattentie. Coby Lenting heeft het kerstkaartje ontworpen en geregeld. Vrijwilliger Janny Hagedoorn, die het Sieraden-repaircafé op woensdagmiddag leidt heeft 250 parelengeltjes gemaakt. En 25 vrijwilligers hebben afgelopen donderdag 10 en vrijdag 11 december alle 250 attenties rondgebracht.

Waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers.

Deze actie werd gefinancierd door de Provincie Gelderland. We kregen pennen van UL-International en Zorgbelang Inclusief, corona-materiaal voor de bezorgers van Rabobank Arnhem, Bouwhuis sponsorde de amandelspijs en Gebak-Ietje kocht en bakte alles vrijwillig.  

Zie hier een leuk filmpje over deze kerstattentie: