Doe mee aan de enquête. Let wel niet voor iedereen. Alléén voor 65 jaar en ouder.

Samen de Stap: Hoe ervaren ouderen de coronasituatie en maatregelen?

Vanaf maart heeft Nederland te maken met het coronavirus. Veel activiteiten zijn afgelast en we hebben allemaal het contact met familie en vrienden moeten verminderen. Als we elkaar wel zien, moeten we 1,5 meter afstand houden. Aangezien de coronasituatie niet verbeterd, heeft de overheid op 14 december een tweede ‘lockdown’ aangekondigd.

Hoe denken mensen van 65 jaar of ouder over de coronasituatie en maatregelen? Wat zijn de vooruitzichten voor het oppakken van sociale activiteiten en contacten? Om deze vragen te kunnen beantwoorden is het belangrijk om mét, in plaats van over ouderen te praten.

Voor het onderzoek Samen de Stap van de Radboud Universiteit (Nijmegen) zijn wij, Gert-Jan Hendriks (hoogleraar ouderenpsychiatrie) en Nessa Ikani (wetenschappelijk onderzoeker) daarom op zoek naar mensen van 65 jaar of ouder die een enquête willen invullen. Deze enquête bevat vragen over uw beleving van de coronasituatie en welbevinden. Het duurt ongeveer 15 tot 30 minuten om de enquête in te vullen. U kunt dit online of op papier invullen.

U kunt op de volgende link klikken om de enquête online in te vullen: Samen de Stap Enquête

Wilt u een papieren versie van de enquête ontvangen?

Bel of stuur een email naar Willemijn Stolk of Cindy Hubers (06-53659748 of 06-46417032  –  kwaliteitsbeleid.onderzoek@propersona.nl).  U krijgt vervolgens een papieren enquête en retourenvelop via de post opgestuurd.

Algemene vragen over het onderzoek Samen de Stap?

Bel of stuur een email naar Prof. Gert-Jan Hendriks (06-10038897 – g.hendriks@psych.ru.nl) of Nessa Ikani (06-50099953 – n.ikani@psych.ru.nl).

Radboud-Samen-de-Stap_Korte-tekst-Enquete-december-2020