Mindfulness voor ouderen (55+)

Regelmatig geeft Marga Zoethout trainingen Mindfulness voor ouderen bij Ons Raadhuis.

Ouder worden gaat gepaard met mooie en soms met moeilijke ervaringen. De moeilijke ervaringen hebben vaak te maken met het omgaan van verlies en loslaten. Hierbij gaat het niet alleen om verlies van onze dierbaren. Ook verlies van (vrijwilligers)werk, achteruitgang van vitaliteit en/of gezondheid, heeft grote impact op ons leven. Een belangrijk thema hierbij is bewustwording. Bewust worden waar we met onze aandacht zijn. In het HIER en NU of denken we veel over het verleden en/of maken we ons zorgen over de  toekomst. Mindfulness kan ondersteunen om, ondanks alle uitdagingen van het leven, een zinvol en prettiger leven te leiden. Het zal het proces van verouderen niet veranderen, wel kun je veranderen hoe je er mee omgaat.

Een training Mindfulness voor ouderen is een training in een gelijkgestemde groep. De rode draden in de training zijn:

  • Hoe kan ik anders leren omgaan met onrust en stress?
  • Denken en piekeren: hoe kan ik die gedachtestroom tot rust brengen?
  • Leren stilstaan: meer ZIJN en minder DOEN
  • Acceptatie en aanvaarden Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen?