Opdracht voor Tijd-voor-taal woensdag 22 september op de site

Wat is dat voor een activiteit, Tijd-voor-taal?
Dat is met Dia Berends lekker bezig zijn met onze taal. We schrijven wat, we doen een taalspel, we luisteren naar wat de anderen hebben meegebracht. Dat kan een zelf geschreven verhaal zijn, of een krantenartikel of een fragment uit een boek. We kijken hoe het taaltechnisch in elkaar zit en discussiëren over de inhoud. We bespreken nieuwe en (bijna) verdwenen woorden. Ook onderwerpen als bijvoorbeeld straattaal, verengelsing en grammatica komen aan de orde.

Elke bijeenkomst heeft weer een ander thema. Die voor 22 september aanstaande bijvoorbeeld is ‘Dierbaar voorwerp’.
Dia heeft er een schrijfopdracht van gemaakt die op de site staat bij ‘Activiteiten’.
Zodat mensen die er over denken om deel te gaan nemen aan Tijd-voor-taal dat eens kunnen bekijken.
Maar deze opdracht is ook voor mensen die tijdelijk niet naar Ons Raadhuis kunnen komen en op deze manier aan Tijd-voor-taal deel willen nemen.
De opdracht is ook voor mensen die niet naar Ons Raadhuis zullen komen en alleen maar schriftelijk aan deze opdrachten deel willen nemen. Voor deze groep heeft Dia ook een werkvorm gevonden; zij levert één-op-één commentaar op de uitvoering van de opdracht.

Zie hier