Samen een fleurige lappendeken gemaakt

Elke maandagmiddag komt de handwerkgroep samen. Eén van de eerste deelnemers aan deze activiteit is Bep Schuitema. Zij maakte in september 2016 haar eerste sjaaltje. Bep breit en haakt al die jaren kleding als dassen, sjalen en mutsen voor het goede doel. Dat goede doel is de christelijke organisatie ‘Zending over grenzen’ die nu natuurlijk veel hulp stuurt naar kerken in de Oekraïne. Bep Schuitema en haar man zijn bevlogen vrijwilligers voor deze organisatie, die toegewijd is aan de armen en verantwoordelijk om wil gaan met de middelen die ons gegeven zijn.

Op een gegeven moment waren er zes grote zakken met wol aan Ons Raadhuis gedoneerd. En vroeg de handwerkgroep zich af; wat doen we er mee? Eén van de wensen op de lijst van hulpgoederen van Zendingovergrenzen.nl is ‘dekens’. Bep wist andere deelnemers aan de handwerkgroep over te halen om mee te doen om samen een warme lappendeken te maken. En dat is gebeurd. Hier een foto van de groep met al weer de derde lappendeken.
En heeft u wol of katoen over? Die is altijd welkom in Ons Raadhuis.