Boek Ooggetuigen feestelijk gelanceerd

Wat was het een feest vrijdag 24 juni bij de lancering van het boek Ooggetuigen.

Wethouder Gea Hofstede ontving uit handen van geraniumschrijfster Tina Helfrich het eerste exemplaar. De geraniumschrijfsters lazen voor uit eigen werk. Er was een drukbezochte signeersessie. En het live-optreden van Duo Retired maakte iedereen blij: zowel de onvermoeibare danser als de kijker en luisteraar. En het huis was helemaal vol met familie, vrienden, fans en andere feestvierenden.

Waar gaat het boek Ooggetuigen over?
Onder het motto ‘terughalen, oppakken en samen doorgaan’ doken de Geraniumschrijvers van Ons Raadhuis in hun rijke verleden en kwamen terug met vele verhalen. Ze baanden zich een weg door hun autoritaire opvoeding, oorlog, Bersiap, crisis, ontslag bij trouwen én maakten er wat van in hun leven. Welke drijfveren hielpen de schrijfsters vooruit?

Hoe kwamen ze bijvoorbeeld aan hun eerste baan? Hoe ontwikkelden zij zich naast de gebeurtenissen in de wereld? De protesten in de jaren zestig en zeventig stonden voor sommigen in groot contrast met hun eigen jeugd. Toch kwamen het anti-autoritaire gedachtengoed en de ontwikkeling van het feminisme als een bevrijding. Met al die ervaringen op de achtergrond geven zij hun eigen kijk op de huidige samenleving. En wat zouden zij doen als ze nu jong waren? Dat kun je lezen in deze derde productie van de Geraniumschrijvers.

Het boek is voor 7,50 te koop in Ons Raadhuis, bij Readshop Velp en Bruna Velp en bij Jansen & de Feijter. U kunt het boek ook bestellen en toegestuurd krijgen. Dat kan via email info@onsraadhuis.com of telefonisch op 026-8449140.