Tentoonstelling Jantje van Velp

Jantje van Velp was en is een begrip in Velp en regio, veel mensen zullen hem herinneren als een markant persoon. Of kennen een verhaal over Jantje. Over deze ‘bijzondere man’ is een boek geschreven, een theatervoorstelling gemaakt en er is een reizende expositie met 80 foto’s, krantenknipsels en documenten.

Als een voddenboer uit Velp een halve eeuw lang (landelijke) mediabelangstelling krijgt, is er wat aan de hand. Jan Lamberts, een man uit het volk, keert zich in 1960 met de oprichting van zijn eigen ‘Oranjevereniging Velp-Zuid’ tegen het gerenommeerde, deftige ‘Velp voor Oranje’ uit Noord. Met zijn stunts is hij een nagel aan de doodskist van burgemeester Drost, die hem desondanks ‘zijn beste vriend’ noemt.

De reizende expositie is aangekomen in Ons Raadhuis en is er tot en met vrijdag 22 juli te bekijken.
Tussen 9.30 en 16.30 uur kunt u er terecht.