18 januari nieuwe Tabletcursus Ons Raadhuis

Op woensdag 18 januari start de derde serie van de Tabletcursus van Ons Raadhuis. Maximaal zes deelnemers krijgen tot en met woensdag 8 maart wekelijks van 10.30 tot 12.00 uur les in het gebruik van de tablet. Je leert functies als mailen, camera-gebruik en foto’s bewaren, op Youtube rondkijken, beeldbellen en apps downloaden en gebruiken. En verder is er ruimte voor de wensen van de deelnemers.

De tablets die gebruikt worden zijn van Ons Raadhuis. We vragen je om vóórafgaande aan de overhandiging van de tablet een gebruiksverklaring te tekenen en een borg van 30 euro te betalen (cash of met pin).

De lessen worden gegeven door Margrot van der Horst, eigenaar van ICT-Visie in de Emmastraat. Margrot heeft vele cursussen gegeven aan gebruikers van computers, laptops en tablets. En ze heeft veel ervaring met  het adviseren van ouderen over het gebruik van computers.

De kosten bedragen;

  • Een jaar lidmaatschap van Ons Raadhuis van 28,- euro
  • 1 strip per keer (leden 3,70 euro, niet-leden twee strippen 7,40 euro)
  • 1 euro voor de koffie.

In elke les staat een onderwerp centraal. Daarna kun je gaan oefenen op de tablet. Voor kleine vragen tussen de wekelijkse lessen kun je terecht in de winkel. Maar je kunt ook terecht op de wekelijkse computersoos in Ons Raadhuis elke woensdag 14.00 – 15.30 uur.

De cursus is na twee maanden afgelopen en dan moet de tablet weer ingeleverd worden.  En krijg je je borg weer terug.

Programma

woensdag  18 januari   Kennismaken met elkaar, de cursus en het apparaat. Wifi instellen.

woensdag  25 januari   Mailen

woensdag    1 februari Camera gebruik

woensdag    8 februari Apps downloaden (o.a. spelletjes)  

woensdag  15 februari Gebruik Google en YouTube en nieuws.

woensdag  22 februari Digi-D

woensdag    1 maart     Beeldbellen, Facebook

woensdag    8 maart     Onderwerpen van deelnemers

U kunt zich opgeven voor deze tablet-cursus door te mailen naar info@onsraadhuis.com, of door te bellen naar 026-8449140. Of even langs te komen op Nieuwsstraat 1 6881 SK Velp.