Badges goede voeding voor Ons Raadhuis

Wij ontvingen vrijdag 28 april Topprestatiebadge Voeding 1 en 2 uit handen van wethouder Gea Hofstede. Onze vrijwilliger van ’t eerste uur Alice Pracht nam ze in ontvangst.
Alice maakte gebruik van de gelegenheid om een toespraak te houden. Ze vertelde over hoe ze bij Ons Raadhuis aankwam op 1 maart 2016. En dat diezelfde dag nog werd gezegd door de aanwezigen dat ze moest gaan koken voor de mensen. Dat gebeurde niet meteen, dat duurde een jaartje. Alice is een van de vrijwilligers die regelmatig de koks helpt bij het koken van de warme maaltijd.

Alice Pracht houdt een toespraak, wethouder Gea Hofstede helpt

In Ons Raadhuis kun je doordeweeks dagelijks lunchen. Op maandag en woensdag om 17 uur en eens in de twee weken op donderdag tussen de middag een warme maaltijd eten. Er is altijd koffie en thee met koekjes en biscuits. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen op de tafels. Bij de wekelijkse vrijdagmiddagborrel is er sap, (alcoholvrij) bier en voor de liefhebbers een wijntje. En er zijn knabbels.

Van onze 75 vrijwilligers zijn er 35 betrokken bij de voeding. Er zijn drie inkopers, de gastheren en gastvrouwen (de grootste groep) zorgen voor de bereiding, serveren en opruimen van de koffie en de thee en de lunch. En er is een groep kookvrijwilligers die de kok helpt bij het voorbereiden van de warme maaltijd en een groep die bij deze maaltijden serveert, afruimt en zorgt dat de keuken weer opgeruimd en schoon wordt. Er wordt zoveel werk verzet door deze mensen! Op de foto is krap de helft van deze groep vrijwilligers aanwezig,.

deel van de vrijwilligers Ons Raadhuis die betrokken zijn bij de voeding

Over Teamfit
We hebben deze prijs gekregen van Teamfit-JOGG die deze periode samenwerkt met de gemeente Rheden en Sport in Rheden. De basis is het programma ‘Gezonde Jeugd en Gezonde toekomst’ en daar zijn wij het van harte mee eens! Weg met het roken! Meer ruimte buiten om te spelen, te onderzoeken en te chillen. En terug naar de basis van voeding; zelf koken met verse ingrediënten en weg met de fastfoodcultuur!

Desire Holstege van JOGG-Teamfit zegt daar over: ‘Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) zich inzet voor een gezondere buurt- en sportomgeving, onder andere door het aanbod in buurthuizen, wijkcentra, jongerencentra, sportkantines en horeca in sportaccommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. Als team doen we dit samen met bevlogen vrijwilligers, experts, partners, gemotiveerde ouders, sportclubs, sportaccommodaties,
JOGG-Teamfit helpt de buurt- en sportaccommodaties om bezoekers te verleiden tot het maken van de gezondere keuze. Dit door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de bezoekers voor dat gezondere aanbod.
Niet door friet en een koekje te verbieden, maar door daarnaast betere keuzes aan te bieden en die goed aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze.’

Ons Raadhuis is dan wel geen jeugdorganisatie, wij geven hier mee wel het goede voorbeeld. En daarnaast zijn de we de eerste buurtlocatie in de gemeente Rheden die deze prijzen in ontvangst neemt. Vrijwilligers, hartelijk dank voor al jullie inspanningen. Wat zijn wij trots op jullie!

Desire Holstege van Teamfit – JOGG

Van links naar rechts coördinator Irma Smeenk, vrijwilliger Alice Pracht, JOGG-Teamfit medewerker Desire Holstege, activiteitencoach Thea Verhoef, Wethouder Gea Hofstede, medewerker Sport in Rheden Willemijn Kragt.