Violiste Galyna Bylitch in Ons Raadhuis

Op initiatief van onze deelnemer en vrijwilliger Tina Helfrich zal de Oekraiense professionele violiste Galyna Bylitch in Ons Raadhuis spelen. Tina zal de inleiding verzorgen. En een bijdrage leveren door voor te lezen uit het werk van dichteres Lina Kostenko.

Galyna is violiste in het Nationaal Symfonisch Orkest van Oekraïne en is na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne met haar twee kinderen in Arnhem komen wonen. Haar echtgenoot, ook beroepsviolist, kan af en toe naar Nederland komen voor benefietconcerten, maar moet steeds weer terug naar Oekraïne om daar concerten te geven om het moreel op te vijzelen.
Galyna en Tina willen met een inzamelingsactie voor Oekraiense kinderen starten. Zij zullen daar ook over vertellen.

Entree: gratis, bijdrage wordt op prijs gesteld.