Adviescafé Vraag het de dokter

Als je ouder wordt merk je dat soms aan je lichaam. Dat roept veel onzekerheid en vragen op. Bijvoorbeeld de duizeligheid die je nooit had en nu op gaat spelen. Moet je daar voor naar de dokter? Of die pijnlijke gewrichten, incontinentie of het besef dat je geheugen je in de steek laat. Op een gegeven moment zijn ze er. Wat kun je er aan doen? Gaat het nog over? Zijn het voorbodes van erge ziektes die er aan komen?

Ester Bertholet, de initiatiefnemer van Ons Raadhuis, weet dat deze vragen leven en weet ook dat ze niet altijd beantwoord kunnen worden tijdens de spreekuren in de artsenpraktijken. Ze is een ‘Adviescafé’ gestart om te onderzoeken of dat een manier is om antwoorden te geven.

Op vrijdag 20 maart staat Angst centraal. Angst is een symptoom dat we vaak niet herkennen. Angst kan zich op allerlei wijzen uiten: mensen kunnen zich heel gespannen voelen, vergeetachtig worden, geïrriteerd zijn of somber, gaan vermijden (om de angst te ontwijken), minder goed eten of naar het toilet kunnen of anders gaan ademen. Zoveel verschillende uitingen, zoveel verschillende wijzen om angst aan te pakken.

In deze bijeenkomst zal Ester proberen wat handvatten te geven waar u zelf verder mee kunt. Het aantal plekken is helaas beperkt tot 30 deelnemers. U kunt zich opgeven op het formulier in de hal van Ons Raadhuis of door te bellen met 026-8449140 of een mail te sturen naar info@onsraadhuis.com.

Datum

20 mrt 2020
Expired!

Tijd

11:15 - 12:30

Kosten

1 strip | € 3,50
Categorie