Boetseren en speksteen bewerken

Boetseren en speksteen bewerken

Elke maandagmiddag is er in Ons Raadhuis een gecombineerde les boetseren of speksteen bewerken. Beide lessen zijn geschikt voor mensen met pols- en handklachten.

Boetseren
Klei nodigt uit om te vormen met gebruik van beide handen en ook wel met inzet van je lijf. Een fysieke activiteit die de stofwisseling stimuleert en ontspant.
Met klei kun je toewerken naar een keramische (schaal)vorm of een massieve vorm tot beeld, realistisch of abstract. De werkstukken kunnen drogen in Ons Raadhuis en een keramist bakt ze voor ons.

Speksteen bewerken
Speksteen behoort tot de zachtere steensoorten dat zich makkelijk laat bewerken aan tafel of op schoot. Met gebruik van raspen en schuurpapier maak je een vorm. Die wordt daarna gepolijst en in de was gezet. Bij deze vorm van beeldhouwen hoef je niet te hakken of te bikken.

Deze les is in de mooie lichte serre van de oude pastorie. Er is rust en ruimte voor de persoonlijke aanpak van docente Lieke Camerik, kunstzinnig therapeute. Haar motto is ‘We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen!’
Je maakt wat je wilt, maar Lieke kan je ook op weg helpen met ideeën.

U hoeft niet bang te zijn dat uw kleding vies wordt, er zijn schorten aanwezig. Doe wel makkelijk zittende kleding aan. Voor de boetseerders: draag geen sieraden en zorg voor kort geknipte nagels. Jawel…. het gaat hier om echt handenwerk.

We werken in kleine groepjes waardoor er genoeg aandacht is voor individuele vragen. Kom gerust eens langs. U kunt een eerste keer gratis deelnemen.

Datum

18 nov 2019
Expired!

Tijd

14:30 - 16:00

Kosten

2 strippen (€ 7,00)
Categorie