Bijeenkomst voor mantelzorgers

Bijeenkomst voor mantelzorgers

Start vanaf vijf deelnemers, data in overleg. Aanmelding bij Ons Raadhuis in Velp Nieuwstraat 1 of mail naar info@onsraadhuis.com of bel 026-8449140

‘Balans behouden tussen inspanning en ontspanning’

Tijdens de bijeenkomsten gaan we aan de hand van inspiratievragen een Mindmap maken. Een Mindmap is een hulpmiddel om ideeën en oplossingen te ontwikkelen. Dit kan duidelijkheid scheppen over waar je op dit moment staat; wie je bent; je kijk op jezelf en de wereld; wat je wilt: voor jezelf, anderen en in de toekomst.

Marga Zoethout

We bevelen aan deel te nemen aan alle vier bijeenkomsten.

Marga Zoethout
Marga woont in Doesburg, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.  Sinds 2012 geeft ze yoga lessen in het Arsenaal. Daarnaast verzorgt zij regelmatig trainingen Mindfulness en werkt ze als coach. In 2017 heeft zij zich gespecialiseerd in coaching voor 55-plussers. Marga geeft haar trainingen en lessen op een nuchtere wijze. De oosterse filosofie van mindfulness en yoga, wordt ‘praktisch’ en ‘westers’.  Haar motto is: ‘ik weet ook niet alles, we leren van- en met elkaar. Liefst met een gezonde dosis humor!

1e bijeenkomst: LICHAAM & vitaliteit
Tijdens deze bijeenkomst staat je eigen gezondheid centraal. Zit je goed in je vel? Neem je tijd om gezond te eten en regelmatig te bewegen? Is er nog voldoende balans tussen inspanning en ontspanning? Soms is het goed om dingen juist wel te doen, soms is het goed om je grenzen te bewaken. Het blijft balanceren, waarbij je lichaam werkt als thermometer. Door goed naar de signalen van je lichaam te luisteren, blijf je gezonder en vitaler.

2e bijeenkomst: HOOFD & vitaliteit
Het thema van deze bijeenkomst gaat over het belang van tijd voor jezelf nemen, ruimte vinden voor persoonlijke ontwikkeling en je niet helemaal door de zorgsituatie op laten slokken. Schrijf je wel eens in een dagboek? Voel je de ruimte om een cursus te volgen? Dat kan leiden tot plezier, nieuwe inzichten en bijdragen aan je vitaliteit. Bij het thema Hoofd & vitaliteit hoort ook het organiseren van zorg, met een duidelijke planning en afspraken. Zodat je als mantelzorger ook weet wanneer er ruimte is voor rust. Kortom: hoe houdt je alle ballen in de lucht?

3e bijeenkomst: HART & vitaliteit
Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Is dat samen zijn en samen dingen doen? Of juist zo nu en dan alleen zijn? Hart & vitaliteit gaat over sociale relaties en samenwerken met anderen. Elkaar zien en vertrouwen. Elkaar praktische- en emotionele steun verlenen. Met wie kun jij delen wat de mantelzorg met je doet? Het gaat ook over je behoefte aan waardering, geven en ontvangen van complimenten, oog houden voor de schoonheid van het leven en de mooie dagelijkse kleine dingen. Houdt je hart open en blijf in verbinding met jezelf en anderen.

4e bijeenkomst: ZIEL & vitaliteit
Wat is voor jou de kern van je leven? Sta je in verbinding met wat betekenisvol is voor jou? Wat geeft zin aan je leven en wat zijn je hulpbronnen? Welke waarden en normen heb je? Moet je de mantelzorg verlenen van jezelf of mag je de mantelzorg verlenen? Het gaat bij de ziel niet om het vinden van antwoorden, het gaat om de vragen waar je een zoektocht mee aangaat. Uit acceptatie van het huidige moment/situatie kun je kracht en vitaliteit putten, zonder dat je precies weet wat er nog gaat komen.

Datum

09 jan 2020
Expired!

Tijd

Inclusief lunch
11:15 - 12:15

Kosten

2 strippen (€ 6,60)
Categorie