Film van Ton: Potiche

Met Catherine Deneuve en Gerard Depardieu

In de komedie Potiche is de franse regisseur Ozon op z’n best. Met als decor een dubbele opstand van de werknemers en de echtgenote tegen een despotische directeur van een paraplufabriek creëert hij moeiteloos een vrolijke hommage aan Jacques Demy’s parapluies de cherbourg

De vrolijkheid spat van het scherm, vooral dankzij de fantastische cast, met acteurskanonnen als Deneuve en Depardieu . De decors, de kleuren en de kostuums zijn lekker over the top, het acteren is op de juiste momenten dik aangezet en de muziek maakt het helemaal af. Ozon jongleert met satire, drama, komedie en zelfs met kitsch en slapstick en weet het allemaal hoog te houden.

Het verhaal:
1977, in het burgerlijk stadje Sainte-Gudule in het noorden van Frankrijk woont Suzanne Pujol. Zij is de toegewijde en huiselijke vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol. Hij leidt zijn paraplufabriek met ijzeren hand. De norse baas tiranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Wanneer de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden, Robert een hartaanval krijgt en rust moet nemen breekt de hel los. Suzanne wordt gedwongen het werk van haar man over te nemen en krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van vakantie, worden de zaken gecompliceerd.

Datum

11 dec 2019
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

Kosten

1 strip / € 3,30
Categorie