Ik laat mij wel kennen

Ik laat mij wel kennen

Deze middag de presentatie ‘Ik laat mij wel kennen’ door Leny Woudstra.
Leny Woudstra vertelt over het schrijven van haar levensboek ‘Ik laat mij wel kennen’ en leest fragmenten voor.

‘Ik kan er wel een boek over schrijven’, hoor je vaak zeggen. Niet veel mensen doen het, want het is een hele klus. Leny Woudstra heeft dat wél gedaan. En het is een kloek boek geworden van meer dan 600 pagina’s.

De titel is niet voor niets gekozen, Leny is openhartig. Ze neemt ons mee naar de boerderij waar zij midden in de oorlog geboren is en naar haar streng calvinistische opvoeding met een volstrekt autoritaire vader. Naar de worsteling om naar de kweekschool te mogen, de jaren voor de klas, de geboorte van de kinderen en de universitaire studie in de avonduren, die niet het werk opleverde dat zij voor ogen had.
Zij plaatst haar leven in de maatschappelijke context: de krappe, benauwde jaren 50, de 60er jaren met kansen en mogelijkheden, het pessimisme in de jaren 70 en over de wapenwedloop en het milieu.
Ze schrijft ook over de invloed van diepe depressies, haar zoektocht naar goede therapeuten en het falend beleid van een instelling dat met ‘smartengeld’ is afgekocht.

Is het dan geen somber boek? Welnee! Het genieten van kinderen en kleinkinderen, vakanties en grote reizen, feesten en tradities zijn met veel humor en levenslust beschreven.
Wees van harte welkom om naar Leny’s verhaal te luisteren.

Datum

21 nov 2019
Expired!

Tijd

15:00 - 16:30

Kosten

1 strip (€ 3,30)
Categorie