Mindfulness voor ouderen (55+)

Thema: Acceptatie en aanvaarden
Ouder worden is een proces waar ieder van ons mee te maken krijgt. Ouder worden gaat gepaard met mooie en soms moeilijke ervaringen. De moeilijke ervaringen hebben vaak te maken met het omgaan van verlies, afscheid en rouw. Hierbij gaat het niet alleen om verlies van onze dierbaren. Ook verlies van (vrijwilligers)werk, achteruitgang van vitaliteit en/of gezondheid heeft grote impact op ons leven. Vaak wordt er gezegd: ‘je moet het aanvaarden of je moet het loslaten’. Maar hoe dan? Tijdens de training gaan we op zoek naar manieren om hier vorm aan te geven.
Mindfulness kan ondersteunen om, ondanks alle uitdagingen van het leven, een zinvol en prettiger leven te leiden. Mindfulness kan ‘dat wat moeilijk is’ niet veranderen, wel kun je veranderen hoe je er mee omgaat.
Deze 8e weekse training is een waardevolle aanvulling op de basistraining, maar kan ook gevolgd worden als je nog niet bekend met meditatie of mindfulness.

Programma
Het is een training in een gelijkgestemde groep. De rode draden in de training zijn:
• persoonlijke waarden
• zingeving
• doelen stellen
• wat werkt wel en wat werkt niet
• in kaart brengen van motivatie en sterke kanten

De training bestaat uit acht sessies van een uur. Tijdens de sessies worden diverse meditatie- en mindfulness technieken geoefend en iedere sessie heeft een thema.
Vaste onderdelen van een sessie zijn:
• begeleide aandachts- en concentratie oefeningen
• theoretisch achtergrond
• delen van ervaringen

Wie is Marga Zoethout?
Marga woont in Doesburg, is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Sinds 2012 geeft ze yogalessen in het Arsenaal. Daarnaast verzorgt zij regelmatig trainingen Mindfulness en werkt ze als coach. In 2017 heeft zij zich gespecialiseerd in coaching voor 55-plussers.
Marga geeft haar trainingen en lessen op een nuchtere wijze. De oosterse filosofie van mindfulness en yoga, wordt ‘praktisch’ en ‘westers’. Haar motto is: ‘ik weet ook niet alles, we leren van en met elkaar. Liefst met een gezonde dosis humor!’
Graag ontmoet zij u op donderdag 30 januari om 11.15 uur om samen te kijken wat de training ‘Mindfulness voor ouderen, thema Acceptatie en Aanvaarden’ voor u kan betekenen.

Data en tijden
De training is op donderdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur.
30 januari is een eerste kennismaking.
Data: 13, 20 en 27 februari, 5, 12, 19 en 26 maart en 2 april 2020.

Datum

13 feb 2020
Expired!

Tijd

11:15 - 12:15

Kosten

2 strippen (7 euro) per keer
Categorie