Tijd voor taal – Taal voor thuis

Tijd voor taal – Taal voor thuis

Wat is dat voor een activiteit, Tijd voor taal?
Dat is met Dia Berends lekker bezig zijn met onze taal. We schrijven wat, we doen een taalspel, we luisteren naar wat de anderen hebben meegebracht. Dat kan een zelf geschreven verhaal zijn, of een krantenartikel of een fragment uit een boek. We kijken hoe het taaltechnisch in elkaar zit en discussiëren over de inhoud. We bespreken nieuwe en (bijna) verdwenen woorden. Ook onderwerpen als bijvoorbeeld straattaal, verengelsing en grammatica komen aan de orde.

Taal voor Thuis
In de nieuwsbrief van februari staat een stukje onder de kop Activiteiten Ons Raadhuis buiten Ons Raadhuis. Ons Raadhuis wil mensen die een periode niet kunnen komen toch activiteiten aanbieden.
In dezelfde nieuwsbrief staat het artikel Taal voor Thuis online. Dit concept voldoet al aan deze wens. Misschien vind je het leuk om te schrijven, maar vind je het wat te hoog gegrepen om je verhalen of gedichten ook in te sturen. Daarom zal Dia Berends vanaf nu de opdrachten niet alleen mailen aan degenen die zich daarvoor opgegeven hebben maar ook publiceren op de site van Ons Raadhuis. Eens per twee weken komt er een nieuwe opdracht in de even weken op woensdag. Insturen hoeft niet maar mag wel: dia.berends63@gmail.com. Graag uiterlijk op dinsdag in de even weken. Als je dat doet, stuurt Dia je ook de verhalen en gedichten van de andere inzenders toe.

De onderstaande opdracht voor de week van 7 april gaat over spreekwoorden.
Klik hier voor het schilderij van Pieter Bruegel.

2021-04-07-Spreekwoorden-3

Datum

22 jan 2020 - 22 jul 2020
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

Kosten

1 strip (€ 3,50)
Categorie