Voorlezen

Voorlezen

Elke vrijdagmiddag leest een team van vier vrijwilligers georganiseerd door Boekhandel Jansen & de Feijter per toerbeurt voor uit een boek. De boeken worden door de deelnemers en de vrijwilligers gekozen uit een door hen én Walter Jansen gemaakte voorselectie.
Het boek wordt volledig voorgelezen, elke week weer een dertigtal bladzijden. We zijn erg blij met deze mooie activiteit waarbij er in alle rust onder het genot van koffie of thee met een koekje naar een literair boek geluisterd kan worden. Deelnemers kunnen ook een keertje overslaan, want bij de eerstvolgende keer worden ze door de voorlezers bijgepraat.

Vanaf vrijdag 14 februari 2020 leest het voorleesteam het boek ‘Grand hotel’ van Vicky Baum. U kunt dan elke vrijdag genieten van dit boek, tot het uitgelezen is.

Berlijn, jaren twintig. In een luxueus grand hotel raken de levens van enkele gasten korte tijd met elkaar verweven, wat voor ieder van hen grote gevolgen heeft – voor de ouder wordende Russische ballerina Groezinskaja, die smacht naar aandacht en liefde; de charmante oplichter baron Gaigern, die op haar parels aast; de terminaal zieke boekhouder Kringelein, die zijn laatste dagen wil doorbrengen in grandeur; de eigenzinnige, verleidelijke secretaresse Flämmchen, en de bijna failliete wanhopige ondernemer Preysing.
Liefde, verraad, moord en geluk – met een speelse, ironische lichtheid en een adembenemende vaart verbindt Vicki Baum het lot van de hotelgasten met elkaar.

Datum

08 nov 2019
Expired!

Tijd

Elke vrijdag
13:30 - 14:15

Kosten

1 euro
Categorie