Dagelijkse leiding

Ik ben Irma Smeenk en ben coördinator activiteiten van Ons Raadhuis. Ik heb jarenlang gewerkt in het onderwijs en de zorg als ontwikkelaar en vernieuwer. Ik vind het geweldig om nu samen met collega’s, vrijwilligers en docenten vorm te geven aan Ons Raadhuis, een plek waar er met ouderen wordt omgegaan hoe ik dat zelf ook zou willen. Het is mijn verantwoordelijkheid om het activiteitenrooster te ontwikkelen. En ik doe dat met het grootste genoegen. Want ik zie zoveel mensen leven en genieten in ons Raadhuis.

Ik ben Thea Verhoef en ben werkzaam als activiteitencoach in Ons Raadhuis. Voorafgaand heb ik heel wat jaren als verpleegkundige gewerkt. Daarna heb ik meerdere jaren met plezier gewerkt als begeleidster groepsopvang en activiteitenbegeleiding bij blinde, slechtziende en dementerende ouderen. In Ons Raadhuis begeleid ik de bezoekers bij hun activiteiten en probeer ik hun creativiteit te stimuleren. Ook voor een persoonlijk gesprek kunnen de bezoekers bij mij aankloppen en staat de deur altijd open. Het is erg mooi om te zien hoe Ons Raadhuis zich ontwikkelt en hoeveel plezier onze bezoekers beleven in de activiteiten die hier aangeboden worden. Er is een warme sfeer voor iedereen en dat maakt dat ik hier met veel plezier werk.

Ik ben Yolanda Beemsterboer-Soorsma en sinds 1 april 2018 activiteitencoach van Ons Raadhuis. Hiervoor heb ik bijna 40 jaar in allerlei verschillende huizen gewerkt met vooral  mensen met psychogeriatrische aandoeningen. De laatste jaren ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Verder heb ik mij verdiept in verlieskunde. Dit trok mij aan omdat ik zag dat er veel mensen lijden aan verlies van mensen/gezondheid maar ook banen en sociaal contact. Ik werk als zzp-er en mijn bedrijfsmotto is mensen helpen met warme zorg en empathie. Ik hoop dit de aankomende jaren voor Ons Raadhuis te kunnen doen met een luisterend oor, een arm om de schouder en vooral ook samen kijken hoe het leven ook mooi en warm kan zijn. De warme sfeer die er nu is hoop ik op mijn manier aan te vullen.