STAGE

Ons Raadhuis als adres voor stage
Ons Raadhuis in Velp is een activiteiten- en ontmoetingscentrum voor 55+. Deze ouderen wonen zelfstandig thuis en komen zelf naar Ons Raadhuis. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 78 jaar. Dat is een hoge leeftijd. Maar de mensen zijn levenslustig en nieuwsgierig. En ze ontmoeten graag jonge mensen.
Ons Raadhuis is uniek, want het is de enige plek in Nederland waar voor mensen van deze leeftijd zo’n uitgebreid aanbod aan activiteiten is. En waar ze zo worden aangesproken op wat iedereen nog wil en kan. In april 2019 kwam minister Hugo de Jonge dan ook op werkbezoek.

Vrijwilligers
Ons Raadhuis is doordeweeks open van 9.30 tot 16.30 uur en er is een rooster met een 30-tal vaste activiteiten. Er werken vooral vrijwilligers en elke dag is er één professional aanwezig die er voor zorgt dat alles goed en veilig verloopt. Dus bijna alles wat er gedaan moet worden om Ons Raadhuis te laten draaien als een actief en levendig centrum wordt door vrijwilligers gedaan. We hebben altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers die een (tijdelijk) handje kunnen helpen.

Stageplek
Voor jongeren die een stageplekje zoeken hebben we de volgende taken:

  • Meewerken aan het internetcafé door vrijwilligers op woensdag 14.00 – 15.30 uur.
  • Assisteren bij de lessen ‘Bewegen maar’ dinsdag 11.15 – 12.15 uur of vrijdag 13.30 – 14.30 uur.
  • Dagdeel meewerken als gastvrouw/gastheer.
  • Meedoen aan de spelletjesmiddag donderdag 13.30 – 15.30 uur.

De omvang van een stage kan nooit meer zijn dan een jaar lang een dag per week. De begeleiding bestaat uit het inwerken door vrijwilligers en een regelmatig gesprekje tussendoor met de professionele leiding over het verloop.

Informatie
Als je meer informatie wilt of belangstelling hebt, stuur dan een mail naar info@onsraadfhuis.com of bel naar 026-8449140. En geef aan dat je interesse hebt in een stageplek.