Subsidie van Provincie Gelderland voor vrijdaglunch aan huis

Ons Raadhuis ging op 16 maart voorlopig dicht vanwege de corona-maatregelen. Dat was het begin van een lastige eenzame tijd voor de 250 merendeels alleenstaande deelnemers aan Ons Raadhuis. Tot die tijd was het een gezellig centrum waar je op elk moment kon binnenvallen en vertrekken. En waar per week 350 keer werd meegedaan aan een activiteit, of mensen binnen kwamen voor koffie, een praatje, een spelletje of voor de krant. Samen met de ruim 65 vrijwilligers van Ons Raadhuis was het een levendige en gezellige bedoening. En we gaan er van uit dat die tijd weer terug komt.

Je kon ook elke dag komen lunchen. Voor een aantal deelnemers een belangrijk vast punt in de week om naar uit te kijken.
Twee vrijdag- vrijwilligers, Ietje Sans en Coby Lenting,  vonden dan ook dat het lunchen door moest gaan. Vanaf vrijdag 20 maart zijn ze elke vrijdag tussen 12 en 14 uur naar de vaste vrijdaglunch-deelnemers gegaan met een broodje, rozijnenbrood, plakken ontbijtkoek en de vrijdag-tonijnsalade. En iets lekkers erbij  als een gebakje, plak cake of ander zelfgemaakt bakwerk.

Ze maken de pakketten ’s morgens klaar en gaan vanaf 12 uur met de lunchboxen op pad. De deelnemers kijken uit naar hun komst en naar het praatje erbij. Afleveren en bezoek worden vanzelfsprekend volgens corona-regels uitgevoerd.

Toen ze er aan begonnen wisten Ietje en Coby niet hoe lang het zou duren. Ze betalen het uit eigen zak en er zijn wat donaties geweest. De veertien deelnemers zijn er heel blij mee. Met een echt mens aan de deur die een praatje komt maken. Met de lekkere met liefde bereide verse lunch. Met een wekelijkse gebeurtenis om naar uit te kijken. En met het blijvend contact met Ons Raadhuis.
Ietje en Coby gaan dan ook gewoon door. Want ook al is Ons Raadhuis sinds 2 juni weer voorzichtig open gegaan, er kan voorlopig nog niet geluncht worden.

Het is dan ook fantastisch dat de Provincie Gelderland hier een grote financiële bijdrage aan levert.  
Nu gaan ze er mee door tot aan de zomervakantie, tot en met 24 juli.