Boekje ‘Drie maanden thuis’ te koop

Vanaf half maart zaten we ineens met z’n allen drie maanden thuis. Alle activiteiten van Ons Raadhuis in Velp lagen stil. Dat uit een vervelende periode ook iets moois kan ontstaan, blijkt maar weer. Een echt boek! Gemaakt door de deelnemers van Tijd voor Taal. Eén van de activiteiten van Ons Raadhuis.

De deelnemers van Tijd voor Taal komen normaalgesproken één keer in de twee weken bij elkaar in Ons Raadhuis. Onder leiding van Dia Berends wordt geschreven, gelezen, gepraat en gelachen over taal. Iedereen die geïnteresseerd is in taal kan meedoen. Tijdens de eerste Coronaperiode zaten natuurlijk ook de Tijd voor Talers thuis, maar ook thuis kun je schrijven. En hoe! Van haiku’s tot limericks, van dialogen tot theezakjeslabels. Iedere twee weken weer een nieuw onderwerp om over te schrijven. De bijdragen waren zo goed dat werd besloten om ze uit te brengen in een boekje: Drie maanden thuis. De prachtige illustraties werden verzorgd door Wytse Noordhof. In het boekje zijn acht ansichtkaarten opgenomen met inspirerende teksten van de hand van de schrijvers.

Op 4 november heeft Dia Berends het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt aan wethouder Gea Hofstede. De wethouder geeft aan ‘altijd blij te worden van Ons Raadhuis’ en prijst het initiatief van het boekje als voorbeeld van het ‘niet bij de pakken neerzitten’ en kijken naar wat er wél kan in een periode als deze.

Het is een leuk boekje om zelf lekker in te lezen, maar misschien nog wel leuker om aan iemand cadeau te geven. Voor Sinterklaas, voor Kerst of gewoon zomaar. Ook fijn: door het handzame formaat is het makkelijk te versturen.

Het boekje Drie maanden thuis (inclusief acht kaarten) is vanaf nu te koop bij Ons Raadhuis, bij boekhandel Jansen & De Feijter (Emmastraat) en bij Bruna (Hoofdstraat) in Velp voor € 5. De kaarten zijn per set van acht ook los te verkrijgen voor €3,50 (alleen bij Ons Raadhuis). 

Omdat Raadhuis vanaf 5 november in ieder geval twee weken dicht is, kunnen we niet vanuit Ons Raadhuis verkopen. Wel kunnen we de boekjes en kaartensets bij u thuis komen afleveren of opsturen. Als u dat wilt, stuur dan even een mail naar info@onsraadhuis.com

Geïnteresseerd in Tijd voor Taal of één van de andere activiteiten van Ons Raadhuis? Kijk op onsraadhuis.com of kom langs op Nieuwstraat 1 in Velp. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die meer kan vertellen over wat Ons Raadhuis allemaal te bieden heeft.