Podcast ‘Spiritualiteit: wat is dat?’

De eerste podcast van het Podcastproject ‘Veranderkunst. Oud worden is niet voor watjes!’ staat online. Dit project is in augustus 2023 gestart onder leiding van Hanneke Beld. Het idee was om podcasts te maken over thema’s die samenhangen met ouder worden. En om te laten horen dat dat niet voor watjes is! Dankzij subsidie van het RCOAK kunnen we dit project uitvoeren.

Het thema van de eerste podcast is ‘spiritualiteit’.
Om een deelneemster te citeren ‘met spiritualiteit begint immers alles, laten we het hebben over wat het voor je is en ook wat het niet is. Iets engs, raars en zweverigs.’
Mieke, Jannette, Tina, Rita, Paul, Norma, Robert, Mariette, Reka, Sientje, Lia en Hanneke Beld zijn in wisselende samenstellingen met elkaar in gesprek geweest over: ervaringen met de kerk (van katholiek, naar doopsgezind, hervormd en gereformeerd tot samen op weg), de betekenis van spiritualiteit, je oerbron, een bijna dood ervaring, yoga, meditatie en de ommekeer in je leven wanneer je je ervan bewust wordt dat je leeft en dat er een heksenketel aan gedachten in je hoofd zit. Waarna je bij je innerlijke kracht komt.
En wat is nu spiritualiteit? We horen het ook graag van de luisteraars. Wees welkom bij de eerste aflevering van ‘Veranderkunst: oud worden is niet voor watjes!’
En volgen nog vijf podcasts over de thema’s kunst, verlies, thuis zijn, reizen en vriendschap. Die zal de groep vanaf het najaar presenteren op bijeenkomsten waar na afloop met elkaar over de podcast gesproken kan worden.

Voor de podcast: kijk op onze site www.onsraadhuis.com onder ‘Media’ bij ‘Podcasts’. Of gebruik deze link https://onsraadhuis.com/media/podcasts

Tekst bij de foto’s; de deelnemers maken opnames van gesprekken met elkaar voor de podcast.