Meditatie: de kracht van stilte

Maak kennis met meditatie door Jolanda Stellingwerf

Jolanda Stellingwerff geeft elke dinsdag een uur meditatie. Daarin staan de twee begrippen ‘mindfulness’ en ‘mindlessness’ centraal. Het zijn twee uitersten die je nooit tegelijkertijd kunt ‘beoefenen’. Je kunt wel leren hoe je ze met elkaar kunt verbinden.

Wat kun je verwachten in dit meditatie-uurtje?
Jolanda: ‘De stilte ervaren, met alles wat daarin plaatsvindt, geluiden, onrust, pijn, maar ook onze oordelen en emoties. Deze stilte verbinden we met mededogen, voor onszelf en de ander. In mededogen ligt het vermogen om het gedoe van deze wereld te zien en er toch niet door overstelpt te raken. En er, met liefdevol begrip, te aanschouwen en er met rust op te kunnen reageren.’

Heb je interesse in dit mooi wekelijks ankerpunt? Kom gerust een keer meedoen.

Deelname: 1 strip
Ons Raadhuis werkt met een jaarbijdrage/ lidmaatschap en strippenkaarten, de activiteiten coach legt graag uit hoe dit werkt.