Startbijeenkomst project ‘Veranderkunst: oud worden is niet voor watjes’

Ons Raadhuis zoekt ouderen (55+) met een creatieve geest die zin hebben om samen mee te doen aan het schrijf- en podcastproject ‘Veranderkunst: Oud worden is niet voor watjes’

Als geen ander moet je als oudere leren omgaan met verandering. Verlies, kwetsbaarheid, PHPD (Pijntje Hier Pijntje Daar) en wat doe je met al je opgedane wijsheid en levenservaring? Wat komt er allemaal ongevraagd bij kijken als je ouder wordt? Hoe sla je je daar doorheen? Met berusting of strijdlust en hoe wissel je dat op een goede manier af?

Je beroepsidentiteit verliezen. De dag dat je niet meer kan fietsen. Verhuizen naar een kleine benedenwoning. Je beste vrienden overleven. Het eindelijk allemaal beter weten (ahum). Anderen gerust kunnen stellen. Genieten van wat je eerst over het hoofd zag. Nieuwe dingen leren.

Dat soort onderwerpen en nog meer gaan we met elkaar creatief benaderen. In 2024 maken we er een aantal podcasts over. Met deze podcasts laten we horen dat ouder worden niet voor watjes is en leren we onszelf en de luisteraars meer over de kunst van het veranderen.

Als je van schrijven en van samen brainstormen houdt kun je in november, december en januari meedoen met de voorbereidingsbijeenkomsten. Wil je liever (of ook) leren hoe je een podcast maakt? Dan kun je van februari tot en met mei meedoen met de cursus podcast maken. We komen twee ochtenden per maand bij elkaar op de vrijdag.

Meer weten? Kom naar de kennismakingsbijeenkomst op vrijdag 13 oktober in Ons Raadhuis 11.30 – 12.30, entree gratis. Daar leggen we uit hoe het project er praktisch uit gaat zien, maak je kennis met begeleidster Hanneke Beld en kun je je meteen aanmelden. In Ons Raadhuis op de hoek Emmastraat / Nieuwstraat in Velp. Zie ook www.onsraadhuis.com