Tabletcursus (Androïd) Ons Raadhuis

Doe je niet veel op je tablet ? Ben je bang dat je fouten maakt? Dan is deze cursus wat voor jou!

Op woensdag 25 oktober start de Tabletcursus van Ons Raadhuis. Dit is een korte cursus van acht bijeenkomsten speciaal voor mensen die nog steeds niet goed op gang zijn gekomen op een tablet en dat wel willen. Of die te weinig zelfvertrouwen hebben zodat ze niet durven te proberen.
Maximaal zes deelnemers krijgen tot en met woensdag 20 december wekelijks van 10.30 tot 12.00 uur les in het gebruik van de tablet. Je leert functies als mailen, foto’s bewaren en bekijken, Facebook gebruiken, beeldbellen en spelletjes-apps downloaden en spelen. En verder is er ruimte voor de wensen van de deelnemers.

De tablets die gebruikt worden zijn van Ons Raadhuis. We vragen je om vóórafgaande aan de overhandiging van de tablet een gebruiksverklaring te tekenen en een borg van €30,00 te betalen. De borg krijg je na afloop en tegen inlevering van de tablet weer terug. De tablets zijn androïds, géén Apples.
De lessen worden gegeven door Margrot van der Horst, eigenaar van ICT-Visie in de Emmastraat. Margrot heeft vele cursussen gegeven aan gebruikers van computers, laptops en tablets. En ze heeft veel ervaring met het adviseren van ouderen over het gebruik van computers.

De kosten bedragen 1 strip per keer (leden 3,70 euro, niet-leden 5,00 euro) en 1 euro voor de koffie. Bijdrage lidmaatschap per 1oktober € 7,00.

In elke les staat een onderwerp centraal. Daarna kun je gaan oefenen op de tablet. Voor kleine vragen tussen de wekelijkse lessen kun je terecht in de winkel. Maar je kunt ook terecht op de wekelijkse computersoos in Ons Raadhuis elke woensdag 14.00 – 15.30 uur.
De cursus is na twee maanden afgelopen.

Programma
woensdag 25 okt Kennismaken met elkaar, de cursus en het apparaat, verwachting
woensdag 1 nov Apps downloaden (o.a. spelletjes)
woensdag 8 nov Google & camera
woensdag 15 nov Beeldbellen
woensdag 29 nov Mailen
woensdag 6 dec Digi-D
woensdag 13 dec Onderwerp van deelnemers
woensdag 20 dec Onderwerp van deelnemers
(programma kan naar wens van de deelnemers worden aangepast)

Heb je interesse? Meld je aan in Ons Raadhuis op 026-8449140, info@onsraadhuis.com of kom naar Ons Raadhuis Nieuwstraat 1 6881 SK Velp.

In de week van 16 tot en met 20 oktober is Ons Raadhuis gesloten vanwege herfstvakantie. Meld je aan via info@onsraadhuis.com en geef in elk geval een telefoonnumer door. . We zullen je dan maandag 25 oktober zo snel mogelijk bellen om je vragen te beantwoorden.