Denkgesprekken

Elke eerste maandagmiddag van de maakt houden we de activiteit Denkgesprekken bij Ons Raadhuis onder begeleiding van praktisch filosoof Hein Hoek.
Wat zijn dat dan, die Denkgesprekken?

Het is een toegankelijke en laagdrempelige vorm van filosoferen: in een groep deelnemers nadenken over zaken die er toe doen en die ook een maatschappelijk belang hebben.
En daarvoor heb je geen enkele filosofische kennis nodig!
Maar je moet wel bereid zijn om jouw opvattingen te beargumenteren, en nog belangrijker, te luisteren naar de opvattingen van de anderen.
Het doel van de gesprekken is om meer inzicht te krijgen in het behandelde thema en te bezien of jouw eigen opvattingen gaan schuiven. Als je na afloop anders denkt over iets wat je aan het hart ligt dan daarvóór is dat heel mooi.

De deelnemers bepalen zelf het thema of de uitgangsvraag.
Hein modereert alleen op de vorm; hij geeft geen les en legt ook zijn eigen opvattingen niet op aan de deelnemers.
En wat er besproken wordt blijft binnen de vier muren van de gespreksruimte.
Het maximum aantal deelnemers is vijftien en het is nodig om je van te voren aan te melden. Als de lijst vol is kun je op goed geluk naar Ons Raadhuis komen om te kijken of er mensen wegblijven/ afvallen. Wanneer er een plekje vrij komt kan je alsnog deelnemen aan het gesprek.
Om op te geven kan je bellen met Ons Raadhuis 026-8449140.

Deelname: 1 strip (€3,80 voor leden, niet-leden €5,10 per persoon)
Ons Raadhuis werkt met een jaarbijdrage/ lidmaatschap en strippenkaarten, de activiteiten coach legt graag uit hoe dit werkt.