Dorpshuizen Velp samen tegen bezuinigingen gemeente

De gezamenlijke dorpshuizen in Velp hebben vrijdag 28 juni een Open Brief aan de Gemeenteraad gestuurd waarin zij hun ernstige zorgen uiten over de voorgestelde bezuinigingen in de zogenaamde Kadernota 2025 van de gemeente Rheden. Hierin geven burgemeester en wethouders aan dat zij de komende jaren fors gaan bezuinigen op onder meer de dorpshuizen. In totaal blijven er slechts drie over in de hele gemeente.
In drie jaren tijd wordt de gemeentelijke subsidie tot nul euro gereduceerd en dat heeft zeer ernstige gevolgen voor alle dorpshuizen. In de brief wijzen de dorpshuizen op de gevolgen van deze afbraak van het Sociaal Domein. Ons Raadhuis is geen dorps- of inloophuis maar een tussenvoorziening voor ouderen. Maar werkt nauw samen met de dorpshuizen en ondertekent daarom mede deze brief omdat het instandhouden van het geheel van groot belang is voor het welbevinden van heel veel inwoners van de gemeente Rheden.

Klik HIER om de brief te lezen.